A Great Usaha Team - Madrid 2018

Robin Hiseman

April 10, 2011
Robin Hiseman
Designer

Robin Hiseman, arkitek padang golf baru yang direka untuk tawaran Madrid untuk menjadi tuan rumah 2018 Piala Ryder, memberikan gambaran peribadi ke dalam karyanya sebagai pengumuman tawaran yang menang tenun.

Tunggu ini hampir berakhir. Pada 17 Mei 2011, Piala Ryder Eropah akan mengumumkan negara yang telah dianugerahkan hak untuk menjadi tuan rumah Piala Ryder pada 2018.

Penglibatan saya dengan proses adalah seperti arkitek padang golf untuk tawaran Sepanyol, melalui kedudukan saya dengan Eropah Golf Design.

Kami telah terlibat oleh orang Sepanyol Golf Persekutuan untuk membuat penilaian pilihan tapak yang berpotensi di sekitar Madrid ibu negara, apabila mereka telah menentukan bahawa stok sedia ada kursus yang tidak mampu menjadi tuan rumah acara daripada skala Piala Ryder moden.

Kami cepat diselesaikan pada plot agak indah tanah mor, bersebelahan dengan bandar Tres Cantos, beberapa 15 kilometer ke utara bandar. Harta tanah tertunggak merangkumi 230 hektar ringan mempunyai tumbuhan, padang rumput terbuka, dengan pemandangan yang menakjubkan ke arah pergunungan Sierra Guadarrama. Ia mengingatkan saya dengan segera kawasan terglasier yang indah Gleneagles, di Scotland, di mana 2014 Piala Ryder akan diadakan. Malah, ia kelihatan hampir seperti ada padang golf terdapat pada masa lalu, jadi amat sesuai adalah kawasan dengan keperluan untuk padang golf bertaraf dunia.

Itu semua dengan baik mempunyai laman yang indah, tetapi Piala Ryder, ia adalah lebih daripada itu. Masa Depan tempat Piala Ryder perlu dapat menggabungkan padang golf mendebarkan dengan keupayaan hosting 50,000 peminat sehari, berikut hanya empat perlawanan, bersama-sama dengan barangan yang besar, katering, perhotelan dan operasi media di dalam kawasan kursus. Pada awal dan akhir permainan pada hari tersebut, ini 50,000 orang perlu dipindahkan ke dalam dan jauh dari kursus dengan cepat, cekap dan selesa.

Tugas kita di Madrid telah untuk menampung semua keperluan yang pelbagai dan mencabar, tanpa kompromi.

Selepas banyak perancangan dan usaha yang hebat dari pasukan yang berdedikasi dan sangat rapat, kami percaya bahawa kami telah menyampaikan pakej tawaran yang kutu semua tempat dan akan, jika terpilih, menjadi tempat Eropah Piala Ryder yang terbaik dalam sejarah acara .

Fokus saya telah di reka bentuk padang golf, yang, jika kita mendapat restu, wasiat untuk masa yang paling diteliti, dianalisis dan dibedah siasat padang golf di planet ini. Jadi tidak ada tekanan di sana kemudian!

Membantu saya amat adalah kualiti semata-mata laman web yang ada pada saya. Ia adalah pedalaman tapak padang golf yang paling menarik yang pernah saya lihat. Saya suka ia seperti sekarang, dalam keadaan mentah, penuh dengan herba liar, semak penyapu, oak Sepanyol dan ragut kambing biri-biri. Saya mahu padang golf yang akan terbungkus dengan lembut atas muka bumi yang sedia ada, dengan minimum tipu. Kami hanya akan bergerak jika bumi kita perlu. Bagi sebahagian besar kita akan mengikuti kontur semula jadi dan memelihara tumbuh-tumbuhan asli di luar koridor bermain.

Ia bukan tidak tipikal untuk padang golf kejohanan baru, yang dibangunkan di atas tanah pertanian atau bekas industri, memerlukan jumlah bumi bergerak beberapa juta meter padu untuk membentuk semula dan mengukir tanah untuk tujuan memberikan 'golfscape' yang menarik. Di Tres Cantos, kami akan bergerak hanya 200,000 meter padu dan yang kebanyakannya kira dengan pembinaan tasik di mana kita perlu menyimpan air pengairan kami. Ini adalah tempat Piala Ryder yang mempunyai pemeliharaan dan peningkatan alam sekitar semulajadi di teras sangat etosnya.

Reka bentuk kami telah berlalu Penilaian Kesan Alam Sekitar yang ketat dan menangkap air yang inovatif dan skim kitar semula agak literal menentang graviti untuk memastikan kita mendapat yang terbaik daripada setiap titisan hujan yang jatuh di atas tanah kami.

Madrileños berminat kota mereka dan meminati sukan. 2018 Piala Ryder tawaran Madrid mencerminkan keghairahan ini. Ia telah disusun oleh sebuah pasukan yang menarik orang-orang yang benar-benar mengambil berat yang menunjukkan mereka berharap untuk diamanahkan dengan pementasan adalah lebih baik daripada yang pernah sebelum ini. Kerja kami adalah dilakukan untuk sekarang dan nasib tawaran kami adalah di tangan Jawatankuasa Piala Ryder. Kita semua yang terlibat boleh melihat antara satu sama lain terus di mata dan tahu bahawa semua orang telah melakukan yang terbaik mereka boleh. Tiada batu telah ditinggalkan unturned. Tiada ruang yang belum diterokai. 17 Mei akan menjadi hari yang besar.

Dipaparkan pertama pada www.sportindustry.biz

 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • email
 • Reddit
 • RSS
 • Technorati
 
No Comments »

No comments yet.


Tinggalkan komen