A Great Usaha Team - Madrid 2018

Robin Hiseman

April 10, 2011
Robin Hiseman
Designer

Robin Hiseman, arkitek padang golf yang baru yang direka bentuk untuk tawaran Madrid untuk menjadi tuan rumah 2018 Piala Ryder, memberikan wawasan peribadi ke dalam kerja-kerja beliau sebagai pengumuman tawaran yang menang tenun.

Penantian hampir berakhir. Pada 17 Mei 2011, Piala Ryder Eropah akan mengumumkan negara yang telah dianugerahkan hak untuk menjadi tuan rumah Piala Ryder pada 2018.

Penglibatan saya dengan proses adalah seperti arkitek padang golf untuk tawaran Sepanyol, melalui kedudukan saya dengan Eropah Golf Design.

Kami telah disertai oleh Sepanyol Golf Persekutuan untuk menilai pilihan tapak yang berpotensi di sekitar Madrid modal, sekali mereka telah menentukan bahawa stok sedia ada kursus tidak mampu menjadi tuan rumah acara daripada skala Piala Ryder moden.

Kami cepat diselesaikan pada plot agak indah tanah mor, bersebelahan dengan bandar Tres Cantos, kira-kira 15 kilometer ke utara bandar. Harta tanah cemerlang meliputi 230 hektar ringan tumbuhan, padang rumput terbuka, dengan pemandangan yang menakjubkan ke arah pergunungan Sierra Guadarrama. Ia mengingatkan saya segera rupa bumi terglasier yang indah Gleneagles, di Scotland, di mana 2014 Piala Ryder akan diadakan. Malah, ia kelihatan hampir seperti terdapat padang golf di sana pada masa lalu, begitu sempurna sesuai adalah rupa bumi untuk keperluan padang golf bertaraf dunia.

Ia semua sangat baik mempunyai tapak yang indah, tetapi Piala Ryder adalah lebih besar daripada itu. Tempat masa depan Piala Ryder perlu dapat menggabungkan padang golf mendebarkan dengan kemampuan hosting 50,000 peminat sehari, berikut hanya empat perlawanan, bersama-sama dengan barangan yang besar, katering, hospitaliti dan operasi media dalam batas-batas kursus. Pada awal dan akhir permainan pada hari itu, 50,000 orang ini perlu dipindahkan ke dalam dan jauh dari perjalanan dengan cepat, cekap dan selesa.

Tugas kita di Madrid adalah untuk menampung semua keperluan pelbagai dan menuntut, tanpa kompromi.

Selepas banyak perancangan dan usaha yang hebat dari pasukan yang berdedikasi dan sangat rapat, kami percaya bahawa kami telah menyampaikan pakej tawaran yang kutu semua tempat dan akan, jika dipilih, menjadi venue Eropah Piala Ryder yang terbaik dalam sejarah acara .

Fokus saya telah di reka bentuk padang golf, yang, jika kita mendapatkan kelulusan, kemahuan untuk masa yang paling diteliti, dianalisis dan dibedah siasat padang golf di planet ini. Jadi tidak ada tekanan itu!

Membantu saya amat kualiti semata-mata laman web yang ada pada saya. Ia adalah yang paling menarik tapak padang golf pedalaman yang pernah saya lihat. Saya suka seperti sekarang, dalam keadaan mentah, penuh dengan herba liar, semak penyapu, oak Sepanyol dan ragut kambing biri-biri. Saya mahu padang golf yang akan terbungkus lembut dengan rupa bumi yang sedia ada, dengan minimum tipu. Kami hanya akan bergerak jika bumi kita perlu. Bagi sebahagian besar kita akan mengikuti kontur semula jadi dan memelihara tumbuh-tumbuhan asli di luar koridor bermain.

Ia bukan tidak tipikal untuk padang golf kejohanan baru, yang dibangunkan di atas tanah pertanian atau bekas industri, untuk memerlukan jumlah bumi bergerak beberapa juta meter padu dalam membentuk dan mengukir tanah untuk tujuan memberikan 'golfscape' yang menarik. Di Tres Cantos, kami akan bergerak hanya 200,000 meter padu dan yang kebanyakannya kira dengan pembinaan tasik di mana kita perlu menyimpan air pengairan kita. Ini adalah tempat Piala Ryder yang mempunyai pemeliharaan dan peningkatan alam semula jadi di teras sangat daripada etos itu.

Reka bentuk kami telah berlalu Penilaian Kesan Alam Sekitar yang ketat dan menangkap air dan kitar semula skim inovatif kami agak literal menentang graviti untuk memastikan bahawa kita akan mendapat yang terbaik daripada setiap titisan hujan yang jatuh di atas tanah kami.

Madrileños bersemangat dalam kota mereka dan ghairah tentang sukan. 2018 Piala Ryder tawaran Madrid mencerminkan semangat ini. Ia telah meletakkan bersama-sama oleh pasukan indah orang-orang yang benar-benar peduli bahawa persembahan mereka berharap untuk diamanahkan dengan pementasan adalah lebih baik daripada ia telah pernah sebelum. Kerja kita dilakukan untuk sekarang dan nasib tawaran kami adalah di tangan jawatankuasa Piala Ryder. Kita semua yang terlibat boleh melihat antara satu sama lain lurus di mata dan tahu bahawa semua orang telah melakukan yang terbaik mereka boleh. Tiada batu telah ditinggalkan unturned. Tiada ruang yang belum diterokai. 17 Mei akan menjadi hari yang besar.

Pilihan pertama pada www.sportindustry.biz

 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • email
 • Reddit
 • RSS
 • Technorati
 
No Comments »

Tiada komen lagi.


Tinggalkan komen