Dizajn Utjecaji

Ross McMurray

9. rujna 2011
Ross McMurray
Dizajner

Kao dizajner golf jednog od prvih pitanja ne mogu naći sebe traži, (nakon što je klasični "Dakle, da li vi igrati golf?") Je "Koji je vaš omiljeni Naravno?", A ja nikad ne znam kako odgovoriti. Iskreno nisam siguran imam jedan omiljeni tečaj. Ima dosta koji sam bio inspiriran, a ne uvijek kroz igru. Ponekad to može biti iz posjetite tečaj, ali baš kao što često to će biti kroz gledajući ga na TV-u, ili čak samo fotografijom rupu u knjigu ili časopis. Vrlo često inspiracija dolazi od detalja, a ne cijeli tečaj, možda bunker stila, ili naletjeti na plovnom putu, možda i depresijama na stražnjoj zelenom.

Većina golf arhitekti će imati svoje omiljene tečajeve i sklonosti za dizajn stil, ali to je slaba arhitekt koji pokušava da podnesu svoj dizajnerski stil na imovinu, bez obzir na okolicu. Idealno dizajnera eklektičan iskustva trebao biti u kombinaciji s fizičkim elementima stranice kako bi se stvorili individualan stil za svaki novi golf. Kao dizajner sam pod utjecajem, čak i ako je samo pod-svjesno, gotovo svaki golf sam posjetiti, od bilo kojeg standarda. Vrlo često možete saznati više od onoga što je loše, što je ono što je dobro.

Rupe koje su utjecale na mene? Pa, nešto očito, par 5, 13. Augustu bi popis. Veliki strateški rupu koja traži toliko pitanja golfer, od t do posljednjeg putt. To je ono što svi veliki golf rupe potrebno; Vrhunski dizajn, lijepa prigoda, drame i uzbuđenja u jednakoj mjeri. Postoje još dva rangu 5 koji su uvijek imali utjecaj za dokle god ja mogu sjetiti. 14. ili Long na Starom tečaj je još jedna rupa koja postavlja zadatke za svaki udarac i čini se da pružaju bezbroj mogućnosti kako bi to moglo biti igrao. To je identificiran Alister MacKenzie kao jedan od svojih "ideal rupe ', velikog čovjeka uz napomenu da je, unatoč činjenici da je rupa 530 metara u dužinu," nagib od zelene ima značajan utjecaj na t-shot ". Drugi par je 5. 7., ili 'Westlin' Wyne 'na Queens tečaj u Gleneaglesu. Da budem iskren, na samo 490 metara, i još mnogo toga igrao spust, to je jedva par 5 za današnje standarde i plovni preuzimanja goriva možda ne osporava najbolje igrače kako bi to moglo, ali postoje dva razloga zašto sam ga uključiti na ovom popisu. Prvo su sami bunkeri napraviti takvu fantastičnu izjavu sa svojim dubokim, trava lica diže iz plovnom putu, njihovi veliki polumjesec oblika činilo se savršeno odražava prirodne grbe i neravnine nastale kada se led preselili kroz ovu dolinu tisuće godina ranije. Što drži ovu rupu kao pravilan rangu 5, iako je teška staza na prednjem dijelu zelena - što nije osobito vidljivo iz plovni put - i da će pomesti bilo nešto pod-hit pristup u greenside bunkera.

Par 4-a mi se sviđa su svi jaki strateški rupe gdje golfer je pitao za donošenje odluka od t, kako bi se postavili da je najbolji način da se u neposrednoj blizini pin sa svojom drugom kadru. Takve rupe će biti treći u Royal Lytham, 14. rupa na Royal Dornoch i na kraljeva tečaj, Gleneagles, 13. rupe na oba Elie i knezova tečaj, Woburn, 12. na Sunningdale Starog i 15. na Carnoustie.

Kao i za par 3-a i ima previše spominjemo. Bunkering na 13. po Muirfield i 10. na Winged Foot ističu, tu je slavno 13. rupa na Worplesdon, kvrga i jame oko 7. zelene na žitu i 5. zelenog na Sunningdale novo. Ja bih uključuju uglato utvrđenje (15.) u North Berwick, a zatim i vode na 12. na Augusta i konačno dugo treći na Elie.

Trenutni vogues u dizajnu golf su prema više prirodnog izgleda golf igrališta s prirodnom, hrapav izgled. Došlo je do promjena u odnosu na vrlo arhitektonskog oblikovanja od 1980-ih i 90-ih, gdje umjetne humci i oblika, možda su sjedili u sukobu s postavkom krajobraza. Čupav oštrice bunkeri su svi bijes i tu je primjetan pomak prema manje njegovanim tečajeva. Ovaj retro dizajn stil je možda i kao odgovor na rastuću svijest među današnjim dizajnera važnosti zaštite okoliša i potrebe da golf održiviji u načinu na koji su oba konstruirana i održavana.

Gledajući u budućnost ovog pristupa je vjerojatno da će se nastaviti kao i tlak povećava za novih golf igrališta koristiti manje navodnjavanje, gnojiva i kemikalija, a za veličinu intenzivno održava područja kako bi se smanjiti, zadatak je otežana jer su golf tereni s tendencijom sve dulje u borbi protiv poboljšanja opreme i tehnologije igrača fitness.

Primjeri ovih novih trendova u golf arhitekture su tipizirani tečajeve poput Sand Hills i kvartet kolegija na Bandon dinama u SAD-u. U Škotskoj, Castle Stuart slijedi trend postavio Kingsbarns i dvorac naravno, što su sve vrlo 'veze' kao u prirodi, iako nisu svi stvoreni od tipičnih 'veze' zemlji. Više unutarnjim tečajevi su odraz primorskog tečajeve u načinu na koji su poslagani. Faldo tečaj kod Sporting Club Berlinu u Njemačkoj i Montgomerie tečaj na Carton House, Irskoj, i osmišljen od strane tih velikana u igri s mojim kolegom na europskoj Golf Design, Stana Eby, dva su dobri primjeri onoga što se može postići uzimanjem karakter tradicionalnih veza i prenošenje istih unutrašnjosti.

Isto tako na nizozemskom, novi Montgomerie tečaj u Nizozemskoj, Colin i ja smo bili jako željela izgraditi nešto, ne samo jedinstveni za Nizozemsku, ali je tečaj koji je donio određeni 'vau' faktor uzimajući inspiraciju iz više ljut elemenata primorskom golf i pretvarajući je potpuno ravna, unutrašnjost stranice u uzbudljivom vizualni krajolik u svojem vlastitom pravu.

Ovaj članak se prvi put pojavio u rujnu 2011 pitanje Golf svijetu

 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • email
 • Reddit
 • RSS
 • Technorati
 
No Comments »

Još nema komentara.


Ostavite komentar