Dizajn utjecaji

Ross McMurray

9. rujan 2011
Ross McMurray
Dizajner

Kao dizajner golf jednog od prvih pitanja ne mogu naći sebe traži, (nakon klasične "Dakle, vi igrati golf?") Je "Koja je vaša omiljena Naravno?", A ja nikad ne znam kako odgovoriti. U svim iskrenost Nisam siguran da imam jedan omiljeni tečaj. Ima dosta koji sam bio inspiriran, a ne uvijek kroz igru. Ponekad to može biti iz posjetite tečaj, ali baš kao što se često to će biti kroz gledajući ga na TV-u, ili čak samo fotografijom rupu u knjigu ili časopis. Vrlo često inspiracija dolazi od detalja, a ne cijeli naravno, možda bunker stilu, ili naletjeti na plovnom putu, možda i depresijama na poleđini zelene.

Većina golf arhitekti će imati svoje omiljene tečajeve i sklonosti za dizajn stila, ali to je slaba arhitekt koji pokušava da podnesu svoj dizajnerski stil na imovinu, bez obzir na okolicu. Idealno dizajnera eklektičan iskustva trebao biti u kombinaciji s fizičkim dijelovima cjeline stvoriti individualan stil za svaki novi golf. Kao dizajner sam pod utjecajem, čak i ako je samo pod-svjesno, gotovo svaki golf teren sam posjetiti, od bilo kojeg standarda. Vrlo često možete saznati više od onoga što je loše, kao što je dobro.

Rupe koje su utjecale na mene? Pa, nešto očito, stavak 5., 13. na Augusta bi popis. Veliki strateški rupa koja traži toliko pitanja golfer, od t do zadnjeg putt. To je ono što su svi veliki golf rupe potrebno; vrhunski dizajn, lijepa postavka, drame i uzbuđenja u jednakoj mjeri. Postoje još dva par 5 koji su uvijek imali utjecaj za dokle god ja mogu sjetiti. 14. ili Long na Starom tečaj je još jedna rupa koja postavlja zadatke za svaki udarac i čini se pružiti bezbroj mogućnosti kako bi to moglo biti odigrano. To je identificiran Alister MacKenzie kao jedan od njegovih "ideal rupa ', velikog čovjeka uz napomenu da je, unatoč činjenici da je rupa 530 metara u dužinu," nagib zelenom ima značajan utjecaj na t-shot ". Drugi par je 5. 7., ili 'Westlin' Wyne 'na Queens tečaj u Gleneaglesu. Da budem iskren, na samo 490 metara, i još mnogo toga igrao spust, to je jedva par 5 po današnjim standardima i plovni preuzimanja goriva možda ne osporava najbolje igrače kao što se može, ali postoje dva razloga zašto sam ga uključiti na ovom popisu. Prvo sami bunkeri napraviti takvu fantastičnu izjavu sa svojim dubokim, trave lica diže iz plovnog puta, njihovi veliki polumjesec oblika činilo se savršeno odražava prirodne grbe i neravnine nastale kad led se kretao kroz ovu dolinu tisuća godina ranije. Ono što drži ovu rupu kao pravilan rangu 5 iako je teška staza na prednjem dijelu zeleno - što nije osobito vidljivo iz plovnog puta - i da će pomesti bilo nešto pod-hit pristup u greenside bunkera.

PAR 4-a sam da su sve jaki strateški rupe gdje golfer se traži da odluke od t, kako bi se postavili najbolji način da se u neposrednoj blizini pin sa svojom drugom kadru. Takve rupe bi bio 3. u Royal Lytham, u 14. rupa u hotelu Royal Dornoch i na Kings Naravno, Gleneaglesu, 13. rupe u oba Elie i Dukes tečaj, Woburn, 12. na Sunningdale Starog i 15. na Carnoustie.

Što se tiče rangu 3-a i ima previše spominjem. Bunkering na 13. po Muirfield i 10. na krilatog Foot ističu, tu je slavno 13. rupa na Worplesdon, bumps i jame diljem 7. zelena u žitu i 5. zelene na Sunningdale Novi. Ja bih uključuju redan (15) na Sjevernoj Berwick, a zatim i vode na 12. u Augusti i konačno dugi 3. mjesto na Elie.

Trenutne vogues u dizajnu golf terenu su prema prirodnije izgleda golf igrališta s prirodnom, hrapav izgled. Bilo je odmak od samog arhitektonskog kiparstva od 1980-ih i 90-ih godina, gdje umjetnih humaka i oblika možda je sjedio u suprotnosti s postavkama krajobraza. Čupav oštrice bunkeri su svi bijes i tu je primjetan pomak prema manje njegovanim tečajeva. Ovaj retro dizajn stil je možda i kao odgovor na rastuću svijest među današnjim dizajnera važnosti zaštite okoliša i potrebe da golf održiviji u načinu na koji su oba izgrađena i održavana.

Gledajući u budućnost ovog pristupa je vjerojatno da će se nastaviti kao tlak povećava za novih golf igrališta koristiti manje navodnjavanje, gnojiva i kemikalija te za veličinu intenzivno održava područja kako bi se smanjiti, zadatak je teže jer su igrališta za golf s tendencijom sve dulje za borbu protiv poboljšanja tehnologije i opreme igrača fitnessa.

Primjeri ovih novih trendova u golf arhitekture su tipizirani tečajeve poput Sand Hills i kvarteta od tečajeva u Bandon Dine u SAD-u. U Škotskoj, Dvorac Stuart slijedi trend postavio Kingsbarns i dvorac naravno, što su sve vrlo 'veze' kao u prirodi, iako nisu svi stvoreni od tipičnih "veza" zemlje. Više unutarnjim tečajevi se odražava na morskoj plaži tečajeve u načinu na koji su poslagani. Faldo tečaj kod Sporting Club Berlinu u Njemačkoj i Montgomerie tečaj na Carton House, Irskoj, obje dizajnirao tim velikanima u igri s mojim kolegom na europskoj Golf Design, Stana Eby, dva su dobri primjeri onoga što se može postići uzimanjem karakter tradicionalnih veza i prenošenje istih unutrašnjosti.

Isto tako, na nizozemskom, novi Montgomerie tečaj u Nizozemskoj, Colin i ja smo bili jako željela izgraditi nešto, ne samo jedinstven za Nizozemsku, ali tečaj koji je donio određeni 'vau' faktor uzimajući inspiraciju iz više ljut elemenata primorskom golf i pretvarajući je potpuno ravna, unutrašnjost stranice u uzbudljivom vizualni krajolik u svojem vlastitom pravu.

Ovaj članak se prvi put pojavio u rujnu 2011 pitanje Golf svijetu

 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • email
 • Reddit
 • RSS
 • Technorati
 
No Comments »

Još nema komentara.


Ostavite komentar