Influențele de design

Ross McMurray

09 septembrie 2011
Ross McMurray
Designer

Ca un teren de golf de designer una dintre primele întrebări mă aflu se cere, (după clasicul "Deci, vrei să joci golf?") Este "Care este cursul preferat?", Iar eu nu prea știu cum să răspundă. În toate onestitate eu nu sunt sigur că am un curs preferat. Exista o multime care am fost inspirat de, și nu întotdeauna prin joc. Uneori s-ar putea fi de la vizita la curs, dar la fel de des va fi prin văzându-l la televizor, sau chiar doar o fotografie a unei găuri într-o carte sau revistă. Destul de des, inspirația vine de la un detaliu, mai degrabă decât un curs întreg, poate un stil buncăr, sau un cucui pe un șenal navigabil, probabil depresiunile din spatele unui verde.

Cei mai mulți arhitecți teren de golf vor avea cursuri lor preferate și preferințele pentru stil de design, dar este arhitectul sărac care încearcă să-și prezinte său stil de design propriu pe o proprietate fără luarea în considerare a împrejurimilor. În mod ideal experiențe eclectice designerului ar trebui să fie combinate cu elementele fizice ale site-ului pentru a crea un stil individual pentru fiecare nou teren de golf. Ca un designer am influențat, chiar dacă numai sub-conștient, de aproape fiecare teren de golf vizitez, de orice standard. Foarte des puteți afla mai multe de la ceea ce e rău și ce e bine.

Găurile care m-au influentat? Ei bine, oarecum evident, alin 5, 13 la Augusta ar face lista. O gaură strategic mare care pune atât de multe întrebări de jucător de golf, de la tee la ultimul putt. Ea are nevoie de ceea ce toate găurile de golf de mare; Design superb, un cadru frumos, dramă și emoție în egală măsură. Există două alte par 5 de care au avut întotdeauna o influență atât timp cât îmi amintesc. 14 sau lung pe Old Course este un alt orificiu care stabilește sarcini pentru fiecare accident vascular cerebral și pare să ofere nenumărate opțiuni cu privire la modul în care aceasta ar putea fi jucat. Acesta a fost identificat de Alister MacKenzie ca unul dintre "gauri Ideal" sale, marele om de remarcat faptul că, în ciuda faptului că gaura a fost de 530 de metri în lungime, "înclinarea verde are o influență considerabilă asupra lovitura tee". Cealaltă alin 5 este al 7-lea, sau "Westlin" Wyne "pe cursul de Queens la Gleneagles. Pentru a fi sincer, la numai 490 de metri, și o mare parte din ea a jucat în jos, acesta este abia un par 5 de standardele de azi și pasei de bunkeraj, probabil, nu contestă cei mai buni jucători ca s-ar putea, dar există două motive pentru care l-am includă pe această listă. În primul rând buncărele în sine face o astfel de declarație fantastic cu, fețele de iarbă profunde în creștere de la pasei, marile lor forme Half Moon părând a reflecta perfect cocoașa naturale și denivelările formate cand gheata sa mutat prin această vale de mii de ani în urmă. Ce ține această gaură ca un par propriu 5, deși este panta severă în partea din față a verde - care nu este deosebit de evident de la șenalul navigabil - și va mătura orice abordare ușor sub-a lovit în buncăre Greenside.

Alin 4 anii care-mi plac sunt găuri strategice toate puternice unde jucător de golf este cerut pentru a lua decizii de la tee, în scopul de a crea cea mai bună modalitate de a ajunge mai aproape de pin cu doua șutul său. Astfel de găuri va fi al 3-lea la Royal Lytham, a 14 găuri de la Royal Dornoch și, de asemenea, pe Kings golf, Gleneagles, găurile 13-lea, atât la Elie și Cursul Dukes, Woburn, 12 la Sunningdale vechi și 15 la Carnoustie.

În ceea ce privește alin 3 foarte bine, există prea multe pentru a menționa. Alimentarea cu combustibil de la 13 la Muirfield și 10 la aripi Foot iasă în evidență, nu e gaura 13 glorios la Worplesdon, loviturilor și golurile din jurul verde al 7-lea la Rye și verde 5-a pe Sunningdale nou. Aș include REDAN (15) la North Berwick și apoi apa de pe 12 la Augusta și în cele din urmă a 3-a lung de la Elie.

Frenezii actuale în design teren de golf sunt în căutarea spre mai naturale terenuri de golf cu un aspect natural, robust. Nu a fost o mișcare departe de sculptura foarte arhitectural din anii 1980 și '90, unde movile artificiale și forme, probabil, a stat în contradicție cu setarea peisaj. Buncăre zdrențuite margini sunt la moda si este o mișcare perceptibilă față de cursurile de mai puțin îngrijite. Acest stil de design retro este posibil, de asemenea, ca un răspuns la creșterea gradului de conștientizare în rândul designerilor de astăzi cu privire la importanța protecției mediului și necesitatea de a face cursuri de golf mai durabile în modul în care sunt atât construite și întreținute.

Privind spre viitor, această abordare este probabil să continue pe măsură ce crește presiunea pentru noi cursuri de golf de a utiliza mai puțin de irigare, îngrășăminte și produse chimice și de mărimea zonelor menținute intens să fie reduse, o sarcină mult mai dificilă ca terenuri de golf au tendința de a obține mai mult pentru a combate îmbunătățirile în tehnologia echipamentelor și jucător de fitness.

Exemple de aceste noi tendințe în arhitectură teren de golf sunt caracterizate de cursuri, cum ar fi nisip Hills și cvartetul de cursuri de la Bandon Dunes din SUA. În Scoția, Castelul Stuart urmează trendul stabilit de Kingsbarns și Castelul de golf, care sunt toate "link-uri" foarte, cum ar fi în natură, deși nu toate create din teren "link-uri" tipice. Mai multe cursuri interne reflectă cursuri pe litoral, în modul în care sunt prevăzute. Faldo curs la Sporting Club Berlin din Germania și Montgomerie Cursul la Casa Carton, Irlanda, ambele proiectate de aceste nume mari ale jocului cu colegul meu de la European Golf Design Stan Eby, sunt două exemple bune de ceea ce poate fi realizat prin luarea caracter de link-uri tradiționale și transpunerea lor interioare.

În mod similar, la Olandezii, un nou curs Montgomerie în Olanda, Colin si cu mine am fost foarte dornici de a construi ceva, nu numai unic pentru Olanda, dar un curs care a rostit un anumit "wow" factor de inspirându-se din elementele de mai accidentat de golf de pe litoral și transformarea unui site complet plat, interioare într-un peisaj vizual palpitant în dreptul său propriu.

Acest articol a apărut pentru prima dată în numărul din septembrie 2011 al Golf Mondiale

 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • email
 • Reddit
 • RSS
 • Technorati
 
No Comments »

Nu există comentarii încă.


Lasă un comentariu