Influențele de design

Ross McMurray

09 septembrie 2011
Ross McMurray
Proiectant

Ca un teren de golf de designer una dintre primele întrebări m-am trezit fiind întrebat, (după clasicul "Deci, vrei să joci golf?") Este "Care este cursul preferat?", Iar eu nu prea știu cum să răspundă. În toată sinceritatea că nu sunt sigur că am un curs preferat. Exista o multime pe care le-am fost inspirat de, și nu întotdeauna prin joc. Uneori, ar putea fi de a vizita curs, dar la fel de des va fi prin văzându-l la televizor, sau chiar doar o fotografie de o gaură într-o carte sau revistă. Destul de des inspirația vine de la un detaliu, mai degrabă decât un curs întreg, poate un stil de buncăr, sau un cucui pe un șenal navigabil, probabil depresiunile de la partea din spate a unei verde.

Cei mai multi arhitecti teren de golf vor avea cursuri lor preferate și preferințele pentru stilul de design, dar este arhitectul săraci care încearcă să-și prezinte său stil de design propriu pe o proprietate, fără luarea în considerare a împrejurimilor. Ideal experiențe eclectice designerului ar trebui să fie combinate cu elementele fizice ale site-ului pentru a crea un stil individual pentru fiecare nou teren de golf. Ca un designer am influentat, chiar dacă numai sub-conștient, de aproape fiecare teren de golf vizitez, de orice standard. De foarte multe ori, puteți afla mai multe de la ceea ce e rău și ce e bine.

Găurile pe care mi-au influențat? Ei bine, oarecum evident, alin 5, 13 la Augusta ar face lista. O gaură strategică mare, care pune atât de multe întrebări de jucător de golf, de la tee la ultimul putt. Ea are nevoie de ceea ce toate găurile de golf de mare; design superb, un decor frumos, dramă și emoție în egală măsură. Există alte două alin 5 care au avut întotdeauna o influență atât timp cât îmi amintesc. 14 sau lung de pe Old Course este un alt orificiu care stabilește sarcini pentru fiecare accident vascular cerebral și pare să ofere nenumărate opțiuni cu privire la modul în care aceasta ar putea fi jucat. Acesta a fost identificat de Alister MacKenzie ca fiind unul dintre "Holes Ideal" sale, marele om de remarcat faptul că, în ciuda faptului că gaura a fost de 530 de metri în lungime, "înclinarea verde are o influență considerabilă asupra împușcat tee". Cealaltă alin 5 este al 7-lea, sau "Westlin" Wyne "pe cursul Queens la Gleneagles. Pentru a fi sincer, la numai 490 de metri, și o mare parte din ea a jucat în jos, acesta este abia un par 5 de standardele de azi și pasei buncheraj, probabil, nu contestă cei mai buni jucători ca s-ar putea, dar există două motive pentru care l-am includ pe această listă. În primul rând buncărele se facă o astfel de declarație fantastic, cu fețele lor iarbă profunde în creștere de la pasei, marile forme de jumătate de lună părând a reflecta perfect cocoașa naturale și denivelările formate cand gheata trecut prin această vale de mii de ani în urmă. Ceea ce ține de aceasta gaura ca un par propriu de 5, deși este panta severă în partea din față a verde - care nu este deosebit de evident de la șenalul navigabil - și va mătura orice abordare ușor sub-a lovit în buncăre Greenside.

Alin 4 I place sunt toate găurile strategice puternice în cazul în care jucător de golf este cerut pentru a lua decizii de la tee, în scopul de a crea cea mai bună modalitate de a obține aproape de PIN-ul cu al doilea șutul său. Astfel de gauri ar fi al 3-lea la Royal Lytham, al 14-lea găurile de la Royal Dornoch și, de asemenea, pe Kings golf, Gleneagles, găurile 13-lea, atât la Elie și Cursul Dukes, Woburn, 12 la Sunningdale vechi și de 15 la Carnoustie.

În ceea ce pentru par 3 de bine sunt prea multe pentru a menționa. Alimentarea cu combustibil de la 13 la Muirfield și al 10-lea la aripi Foot iasă în evidență, nu e gaura 13 glorios la Worplesdon, umflăturile și golurile din jurul verde al 7-lea la Rye și verde 5-a pe Sunningdale nou. Aș includ Redan (15), la North Berwick și apoi apa la 12 la Augusta și în cele din urmă a 3-a de mult la Elie.

Vogues actuale în design teren de golf sunt la mai multe caută cursuri naturale de golf cu un aspect natural, robust. Nu a fost o mișcare departe de sculptura foarte arhitectural din anii 1980 și 90, în cazul în care movile artificiale și forme, probabil, stăteau în contradicție cu setarea peisaj. Buncăre zdrențuite-tăișuri sunt la moda si nu este o mișcare perceptibilă față de cursuri mai puțin amenajate. Acest stil de design retro este, probabil, de asemenea, ca un răspuns la creșterea gradului de conștientizare în rândul designeri de astăzi de importanța protecției mediului și necesitatea de a face cursuri de golf mai durabile în modul în care acestea sunt ambele construite și întreținute.

Privind spre viitor, această abordare este probabil să continue pe măsură ce crește presiunea pentru noi cursuri de golf de a utiliza mai puțin de irigare, îngrășăminte și produse chimice și de mărimea zonelor menținute intens să fie reduse, o sarcină mult mai dificilă ca și cursuri de golf au tendința de a obține mai mult pentru a combate îmbunătățiri în tehnologie și echipamente de jucător de fitness.

Exemple de aceste noi tendințe în arhitectură teren de golf sunt caracterizate de cursuri, cum ar fi Sand Hills și cvartetul de cursuri la Bandon Dunes din SUA. În Scoția, Castelul Stuart urmează trendul stabilit de Kingsbarns și Castelul de golf, care sunt toate foarte "link-uri", cum ar fi în natură, deși nu toate create de teren "link-uri" tipice. Mai multe cursuri de interioare reflectă cursuri de pe litoral, în modul în care acestea sunt prevăzute. Faldo Cursul de la Sporting Club Berlin, în Germania și Montgomerie Cursul la Casa Carton, Irlanda, ambele proiectate de aceste nume mari ale jocului cu colegul meu de la nivel european de design Golf, Stan Eby, sunt două exemple amendă de la ceea ce poate fi realizat prin luarea caracter de un link-uri tradiționale și transpunerea lor interioare.

În mod similar, la Olandezii, un nou curs Montgomerie în Olanda, Colin si cu mine am fost foarte dornici de a construi ceva unic nu numai pentru Olanda, ci un curs care a emis un anumit factor "wow", prin luarea de inspirație din elementele mai accidentat de golf de pe litoral și transformarea unui site complet plat, interioare într-un peisaj vizual palpitant în dreptul său propriu.

Acest articol a aparut pentru prima data in numarul din septembrie 2011 al Golf Mondiale

 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • email
 • Reddit
 • RSS
 • Technorati
 
No Comments »

Nu există comentarii încă.


Lasă un comentariu