'Berdetik-off' Huntercombe

Robin Hiseman

September 21, 2011
Robin Hiseman
Designer

EGD boleh mengucapkan terima kasih kepada ibu mertua saya untuk peluang untuk mengalami Huntercombe. Dia tidak melawat kami sangat sering, tetapi pada satu hujung minggu tidak lama dahulu kehadiran beliau bermakna bahawa saya mampu untuk menarik diri untuk yang paling berharga pengalaman, permainan senja Ahad. Yang bukan ahli kelab pusingan bahagian-bahagian ini, saya meninjau membayar yuran hijau di suatu tempat. Pilihan yang jelas adalah trek gaji dan main tempatan. Sempurna yang mencukupi dan harga yang baik, tetapi nyata unfulfilling. Leteran di fikiran saya bahawa untuk dekat pada 20 tahun saya telah bermaksud untuk semak Huntercombe off senarai saya mesti bermain. Sejak memandu lalu ia pada tahun 1992 dengan bekas rakan-rakan saya di Hawtree dalam perjalanan bermain Billingbear Park, ditambah dengan berulang-ulang peringatan ihsan gambar ikonik dalam golf reka bentuk bible Fred Hawtree, padang Willie Park Junior bersejarah ini telah kekal pada radar saya, tetapi tidak pernah cukup muncul dalam ufuk bermain golf saya. Akhirnya, di sini adalah peluang untuk menangani peninggalan ini. Ia adalah satu petang yang indah dan pro telah mengesahkan kursus itu akan mengambil bayaran hijau saya, jadi dalam masa 50 minit menuju jalan masuk, saya teeing ia di atas aneh pembuka par 3. 5 minit kemudian, selepas apa yang saya maklumat adalah adat 3-mengpat, saya baik dalam perjalanan saya. Ia adalah pilihan yang baik. Huntercombe menakjubkan.

Jarang ada saya bermain kursus yang begitu melibatkan untuk setiap tembakan. Selalu ada keputusan yang akan dibuat; risiko yang akan dinilai; pilihan tentang bagaimana untuk bermain pukulan berikutnya. Mendahului ia di luar adalah satu set beberapa permukaan meletakkan paling menarik bayangkan. Ini adalah reka bentuk yang kekal sebahagian besarnya tidak disentuh sejak Willie Park Junior meletakkan kursus dalam 1900-1901 pada kira-kira masa yang sama dia telah mereka bentuk Sunningdale. Lebih daripada satu abad kemudian kursus masih satu pengalaman yang menawan untuk pemain golf yang moden. Semua ini di landasan yang diletakkan ke atas rupa bumi sederhana di lokasi yang padat. Terdapat banyak yang arkitek golf moden boleh belajar daripada kajian kursus seperti ini, yang paling khusus apa yang ia kira-kira reka bentuk yang telah diberi kursus rayuan supaya berkekalan bahawa ia telah kekal sebahagian besarnya dikekalkan untuk 110 tahun?

Dengan ini dalam fikiran saya kembali ke reka bentuk pejabat EGD hari berikut dan mencadangkan bahawa kita cuba untuk mengatur lawatan sambil belajar ke Huntercombe. Secara umumnya, mendapat lebih daripada kami berdua di tempat yang sama pada masa yang sama merupakan satu tugas yang serupa dengan kucing penggembala, tetapi pada ketika ini dan mungkin digalakkan oleh prospek yang layak pusingan golf, lima daripada kami dapat melakukan untuk membuat perjalanan. Saya membuat perkiraan melalui setiausaha subur dan sangat membantu Huntercombe ini, Nick Jenkins dan dalam masa beberapa minggu kita berada di luar pintu awal satu petang dan mengetuai ke dalam Chilterns. Nick telah sangat sila mengaturkan Kursus Pengurus Neil McCarthy-Primett untuk mengiringi kami di lawatan berjalan kaki kursus ini sebelum permainan kami. Neil telah di Huntercombe selama bertahun-tahun dan sebagainya mampu untuk mengisi kami dengan pelbagai maklumat untuk menambah kajian kita sendiri susun atur. Ia adalah kali pertama bahawa sama ada Jeremy, Ross, Dave atau Alex pernah melihat kursus ini dan saya fikir saya selamat boleh menulis bagi pihak mereka bahawa mereka semua penuh kagum dengan apa yang mereka lihat.

Bagi saya ia adalah kerumitan reka bentuk yang membezakannya. Di mana-mana anda melihat terdapat bonggol, lebam, lubang dan rongga. Selalunya bahaya ini perlu memukul lebih pada satu ketika dalam perjalanan dari tee ke hijau. Masa yang lain mereka dgn hati-hati menjaga rusuk. Jangan sekali-kali mereka boleh diabaikan. Pemukul yang lebih panjang sering perlu menyimpan pemandu dalam beg mengorbankan panjang untuk ketepatan, yang mungkin adalah sebab utama mengapa ia masih reka bentuk yang berkenaan hingga hari ini. Integriti dan panjang tembakan pendekatan telah dipelihara oleh keperluan untuk menjaga bola daripada bahaya sengit dari tee. Ia pasti mempunyai bersifat penal, selaras dengan masa yang ianya difahami. Bahawa ada perkara yang tidak baik. Neil menceritakan hakikat bahawa kelab itu telah terpaksa mengubah laluan laluan perairan ke-6 dari jalan raya yang selari dan bagaimana, dengan berbuat demikian, dia telah dipaksa, banyak kekesalannya, mengisi salah satu chasms. Ini adalah kelab yang tahu dan menghormati nilai reka bentuk kursus. Antara sayur-sayuran adalah cebisan muzium klasik. 8 adalah contoh pameran itu jelas. A gergasi empat peringkat kaki memisahkan hijau kepada dua zon yang berbeza, dengan peringkat atas yang sempit kemudian condong jauh ke belakang hijau. Periksa perlindungan insurans tanggung rugi anda jika anda pernah cuba untuk melakukan itu hari ini! Mungkin Kelemahan hanya dengan cara perjalanan telah berkembang adalah bahawa ia kini terlalu penuh dengan pokok-pokok dan semak kotor. Pokok-pokok spesimen cantik tetapi clag penjajahan yang tebal di antara menjadikannya agak, kursus dilampirkan di tempat-tempat gelap. Lewat pada hari itu, matahari pecah spektakuler melalui berat, langit mendung, tetapi sunbeams tidak pernah mempunyai peluang untuk menerangi fairway.

Kami digenapkan hari dengan sepasang pantas 2-bola. Jeremy dusted off Dave (terhadap kemungkinan) dan Alex dan saya sendiri berkongsi Perlawanan yang dibahagi dua rapat dipertandingkan. Huntercombe merupakan kegembiraan dan lawatan penting bagi sesiapa yang berminat dalam reka bentuk padang golf. Mana-mana arkitek yang boleh meniru rayuan berkekalan daripada Huntercombe dalam reka bentuk mereka ke pemenang. Saya pasti kita semua telah mendapat beberapa idea dalam loker kami akibat daripada perjalanan kami. Mudah-mudahan, lebih banyak perjalanan kajian EGD akan mengikuti. Saya ingin membawa mereka ke Painswick. Sekarang yang akan membuka mata!

Atas: Kursus Pengurus Neil McCarthy-Primett (kiri) menerangkan strategi Hole 18 hingga Dave dan Alex.

Atas: mounding Alpinised dan kubu mengelilingi hijau panjang par 3 lubang ke-7.

 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • email
 • Reddit
 • RSS
 • Technorati
 
1 Comment »
 1. Nice laporan, Robin. Saya suka tempat itu, ia merupakan muzium awal golf abad ke-20, tetapi amat relevan hari ini. Empat yang pertama sayur-sayuran adalah tidak kekurangan menakjubkan! Anda betul tentang pemukul lagi meninggalkan pemandu dalam beg; Philip G dibom tiga seterika off tee sepanjang hari, baik di luar bola tee menyedihkan kami. Saya membuat komen yang sama seperti anda tentang pokok-pokok, tetapi ahli-ahli fikir ada banyak lebar di koridor.

  Komen oleh Bill McBride - 22 September, 2011

Tinggalkan komen