'Berdetik-off' Huntercombe

Robin Hiseman

September 21, 2011
Robin Hiseman
Designer

EGD boleh mengucapkan terima kasih ibu mertua saya untuk peluang untuk mengalami Huntercombe. Dia tidak melawat kami selalu, tetapi pada satu hujung minggu tidak lama dahulu kehadiran beliau bermakna bahawa saya dapat menarik diri untuk yang paling berharga daripada pengalaman, permainan senja Ahad. Yang bukan ahli kelab pusingan bahagian-bahagian ini, saya sedang mencari di membayar yuran hijau di suatu tempat. Pilihan jelas adalah trek gaji dan main tempatan. Sempurna yang mencukupi dan harga yang baik, tetapi nyata unfulfilling. Omelan di fikiran saya bahawa untuk dekat pada 20 tahun saya telah makna kepada semak Huntercombe dari senarai saya mesti bermain. Sejak memandu lalu ia pada tahun 1992 dengan bekas rakan-rakan saya di Hawtree dalam perjalanan untuk bermain Billingbear Park, ditambah dengan berulang peringatan ihsan gambar ikonik dalam golf reka bentuk bible Fred Hawtree, padang Willie Park Junior bersejarah ini telah kekal pada radar saya, tetapi tidak pernah cukup muncul dalam ufuk bermain golf saya. Akhir sekali, di sini adalah satu peluang untuk menangani peninggalan ini. Ia adalah satu petang yang indah dan pro yang telah mengesahkan kursus akan mengambil yuran hijau saya, jadi dalam masa 50 minit menuju jalan masuk, saya teeing ia di atas aneh pembuka tara 3. 5 minit kemudian, selepas apa yang saya dimaklumkan adalah adat 3-mengpat, saya dalam perjalanan saya. Ia adalah pilihan yang baik. Huntercombe luar biasa.

Jarang telah saya bermain kursus yang begitu yang melibatkan untuk setiap tembakan. Selalu ada keputusan yang akan dibuat; risiko yang akan ditaksir; pilihan tentang bagaimana untuk bermain pukulan berikutnya. Mendahului di luar adalah satu set beberapa permukaan meletakkan paling menarik yang pernah dibayangkan. Ini adalah reka bentuk yang kekal sebahagian besarnya tidak disentuh sejak Willie Park Junior diletakkan kursus dalam 1900-1901 pada kira-kira masa yang sama dia telah mereka bentuk Sunningdale. Lebih daripada satu abad kemudian kursus ini masih satu pengalaman yang menawan untuk pemain golf yang moden. Semua ini pada kursus yang dibentangkan atas muka bumi sederhana di atas tapak yang padat. Terdapat banyak bahawa arkitek golf moden boleh belajar daripada kajian kursus seperti ini, paling khusus apa yang ia kira-kira reka bentuk yang telah diberikan kursus rayuan supaya berkekalan bahawa ia telah kekal sebahagian besarnya dikekalkan untuk 110 tahun?

Dengan ini dalam fikiran saya kembali ke reka bentuk pejabat EGD hari berikut dan mencadangkan bahawa kita cuba untuk mengatur lawatan sambil belajar ke Huntercombe. Secara amnya, mendapat lebih daripada kami berdua di tempat yang sama pada masa yang sama merupakan satu tugas yang serupa dengan kucing penggembala, tetapi pada ketika ini dan mungkin digalakkan oleh prospek pusingan layak golf, lima daripada kami dapat melakukan untuk membuat perjalanan. Saya membuat perkiraan melalui setiausaha ramah dan sangat membantu Huntercombe ini, Nick Jenkins dan dalam beberapa minggu kita berada di luar pintu awal satu petang dan menuju ke atas ke dalam Chilterns. Nick telah sangat sila diatur untuk Pengurus Kursus Neil McCarthy-Primett untuk mengiringi kami di lawatan berjalan kaki sudah tentu sebelum permainan kami. Neil telah di Huntercombe selama bertahun-tahun dan begitu juga dapat mengisi kami dengan pelbagai maklumat untuk menambah kajian kita sendiri susun atur. Ia adalah kali pertama bahawa sama ada Jeremy, Ross, Dave atau Alex yang pernah melihat kursus ini dan saya fikir Saya boleh menulis bagi pihak mereka bahawa mereka semua penuh kagum dengan apa yang mereka lihat.

Bagi saya ia adalah Kerumitan reka bentuk yang membezakannya. Di mana-mana anda melihat ada bonggol, lebam, lubang dan rongga. Selalunya bahaya ini perlu mencecah lebih pada satu ketika dalam perjalanan dari tee ke hijau. Lain kali mereka dgn hati-hati menjaga rusuk. Jangan sekali-kali mereka boleh diabaikan. Pemukul yang lebih panjang selalunya akan mempunyai untuk menjaga pemandu dalam beg untuk mengorbankan panjang untuk ketepatan, yang mungkin adalah sebab utama mengapa ia masih reka bentuk yang berkaitan dengan hari ini. Integriti dan panjang daripada tembakan pendekatan telah dipelihara oleh keperluan untuk menjaga bola keluar dari bahaya sengit dari tee. Ia sudah pasti mempunyai undertones keseksaan, selaras dengan masa sehingga dijual. Bahawa ada perkara yang tidak baik. Neil menceritakan hakikat bahawa kelab tersebut terpaksa mengubah laluan laluan perairan ke-6 dari jalan yang selari dan bagaimana, dengan berbuat demikian, dia telah dipaksa, banyak kekesalannya, untuk mengisi dalam salah satu chasms. Ini adalah kelab yang tahu dan menghormati nilai reka bentuk kursus. Antara sayur-sayuran adalah cebisan muzium klasik. Ke-8 adalah contoh wadah yang jelas. A gergasi peringkat empat kaki memisahkan hijau kepada dua zon yang berbeza, dengan peringkat atas yang sempit maka condong jauh ke belakang hijau. Semak perlindungan insurans tanggung rugi anda jika anda pernah cuba untuk berbuat demikian hari ini! Mungkin keburukan hanya kepada cara perjalanan telah berkembang adalah bahawa ia kini terlalu tercekik dengan pokok-pokok dan semak ceding. Pokok-pokok spesimen adalah cantik tetapi clag penjajahan yang tebal di antara menjadikannya agak gelap, kursus tertutup di tempat-tempat. Lewat hari ini, matahari pecah spektakuler melalui berat, langit mendung, tetapi sunbeams tidak pernah mempunyai peluang untuk menerangi fairway.

Kami digenapkan hari dengan sepasang pantas 2-bola. Jeremy dusted off Dave (bertentangan dengan kemungkinan) dan Alex dan saya sendiri berkongsi Perlawanan yang dibahagi dua rapat dipertandingkan. Huntercombe adalah kegembiraan dan lawatan penting untuk sesiapa sahaja yang mempunyai kepentingan dalam reka bentuk padang golf. Sebarang arkitek yang boleh meniru rayuan berkekalan Huntercombe dalam reka bentuk mereka adalah ke pemenang. Saya pasti kita semua telah mendapat beberapa idea-idea di dalam loker kami hasil daripada perjalanan kami. Mudah-mudahan, lebih banyak perjalanan kajian EGD akan mengikuti. Saya ingin membawa mereka ke Painswick. Sekarang yang akan membuka mata!

Atas: Pengurus Kursus Neil McCarthy-Primett (kiri) menerangkan strategi Hole 18 kepada Dave dan Alex.

Atas: Alpinised mounding dan kubu mengelilingi hijau tara panjang 3 lubang ke-7.

 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • email
 • Reddit
 • RSS
 • Technorati
 
1 Comment »
 1. Nice laporan, Robin. Saya suka tempat itu, ia sebuah muzium awal golf abad ke-20, tetapi amat relevan hari ini. Empat yang pertama sayur-sayuran adalah apa-apa kekurangan yang menakjubkan! Anda betul tentang pemukul lagi meninggalkan pemandu dalam beg; Philip G dibom tiga seterika luar tee sepanjang hari, baik di luar bola tee menyedihkan kami. Saya membuat komen yang sama seperti anda tentang pokok-pokok, tetapi ahli-ahli fikir ada banyak lebar di koridor.

  Komen oleh Bill McBride - 22 September, 2011

Tinggalkan komen