En annen Notch på Rack

Robin Hiseman

9 november 2009
Robin Hiseman
Designer

I 2001, lenge før ansettelse hos EGD dukket opp i horisonten, jeg pleide å skrive artikler for de nasjonale golf magasiner. En av disse, for den skotske golf magasin, 'bunkret', behandles virkningen av moderne teknologi på design av våre historiske golfbaner. For å markere det punktet jeg utviklet en apokalyptisk scenario, der R & A var tvunget til å forlate The Old Course som en åpen arena. Jeg beskrev siste akt av sin ydmykende død i hendene på en freidig, vidunderbarn, som ved mottak Claret Jug, erklærer straks at han er avslutte "ekte" golf å konsentrere seg om de mer lønnsomme "Virtual Golf World Series". Artikkelen er gjengitt nedenfor, slik at du kan lese det for dere selv, men i sammendraget, det prognostisert gradvis forvrengning og strekking av The Old Course å matche den nådeløse marsj av utstyr, teknologi, før det er bestemt at profesjonell golf har vokst ut av Old Course og må gå videre.

Bunkret Magazine - June 2001 (Klikk for å vise PDF)

Og så kommer vi til spørsmålet om dagen; forlengelsen av Road Hole ved å bygge en ny tee på driving range. Isolert sett er det en god idé. Det vil bringe kjøresonen tilbake ved 35 meter og dermed gjøre utfordringen med det andre skuddet mer som det var i "gamle dager ™ '. Flott! Problem løst! Vel ... henge på en mo. Er dette tiltaket korrigere problemet, eller bare imøtekommende det? Vi vet alle at dagens pro golfere flammende ballen mye lenger enn de pleide. En rask skanning av de offisielle European Tour kjøre statistikken vil fortelle deg at 156 golfere gjennomsnitt mer enn 280 meter med sine tee skudd og 11 topp et gjennomsnitt på 300 meter! Det er en enorm avstand for å treffe en golfball. Likevel de styrende organer vil presentere statistikk som angivelig beviser at golf ball går bare marginalt lenger enn det gjorde for 20 år siden. Vel, kanskje Iron Byron må ta turen ned til treningsstudioet, fordi det er der de beste proffer går. Sine bedre condition og swing teknikker, kombinert med bedre baller, clubheads og sjakter begynner å gjøre prognosen narr av Old Course en tydelig realitet. Vinne på den odde tee her og der er ikke takle problemet som er snikende etser grunnlaget for golfens mest verdsatte arena.

Tilbake i 1984, Uwe Hohn travet opp til plate og kastet et spyd i luften. 104,80 meter unna, det kom tilbake til Jorden. I den tiden og avstand historie spyd konkurranse forandret for alltid. IAAF tjenestemenn så på hverandre og konkluderte med at hvis de ikke gjør noe ganske forbanna fort, skulle de står overfor muligheten for et hinderløp konkurrent, eller enda verre, et medlem av publikum blir spiddet. Så endret de tekniske spesifikasjonene til konkurransen spyd og på et slag slått 15-20 meter utenfor kaster. Vinneren forble konkurrent som kastet den lengst. Verdien av seieren ble ikke svekket av regelendringen og sporten fortsetter, 25 år på, til å ligge trygt innenfor infield omkretsen av en 400 meters bane.

Golf styrende organer kunne lære mye fra dette eksempelet ...

 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • email
 • Reddit
 • RSS
 • Technorati
 
1 Comment »
 1. Veldig godt skrevet artikkel Robin og en som treffer mark åtte år siden! Det er fortsatt ingen tegn til kontroller som gjennomføres for å redusere avstanden en golfball kan reise. Ting har bare verre, (eller er det ment å være bedre?), Siden du heve denne bekymringen.

  Til en viss grad nylig design kurs har tatt utfordringen og gi turnerings arenaer for dagens profesjonelle. De er nå i det minste en god par 5 lenger enn Burma Road på Wentworth Club, et kurs som ble sett en veldig lang for 30 år siden. Det er "Championship" arenaer som er i trøbbel som de er i hovedsak basert på private klubber, som har begrenset land og ressurser. Svaret ligger hos R & A og USGA har de fått den frekkhet å tatt på de produserer? Lar innse det, har golfballen vært flyr videre helt siden de sluttet å proppe dem med fjær og det har vært lite innblanding fra de herskende organer siden.

  Kevin

  Kommentar av Kevin Munt - 9 november 2009

Legg igjen en kommentar